N95 Mask Sverige - Munskydd & Andningsskydd i lager

Varför man ska ha på sig ett munskydd? Genom att ha på dig ett munskydd, som exempelvis en N95 mask Sverige, hjälper du till att förhindra spridning av infektioner och undviker att människor i omgivningen andas in luftburna bakterier. När någon hostar, pratar eller nyser kan de släppa bakterier i luften som kan smitta andra människor. N95 munskydd är en del av strategin för att infektioner inte ska spridas.

N95 Mask

N95 Mask Sverige är ett munskydd som skapats för att sitta tätt på ansiktet och effektivt filtrera luftburna partiklar. Kanten på munskyddet är skapade för att sitta tätt runt näsan och munnen. N95 mask är vanligt förekommande inom vårdsammanhang.

Kirurgiska & Medicinska munskydd

Kirurgiska och medicinska munskydden sitter bra på ansiktet och skapar en fysisk barriär mellan din mun och näsa och potentiella föroreningar i din omgivning. Dessa kirurgiska och medicinska munskydden bör inte delas mellan användare och det är bra om du även har ett visir på huvudet.

Om den bärs ordentligt, är ett kirurgisk och medicinsk munskydd avsedd att hjälpa till att blockera stora partikeldroppar, stänk, spray eller partiklar som kan innehålla bakterier och virus så att de inte når din mun och näsa. Maskerna kan också bidra till att minska exponeringen av din saliv och utandningsluft för andra.

Hur ska man sätta på sin mask?

Tvätta alltid dina händer med tvål och vatten innan du sätter på din mask.

1. När du tar fram ditt munskydd, säkerställ att den inte innehåller några hål eller skador.

2. Kontrollera vilken sida som är toppen och botten så att du sätter på dig den ordentligt (som exempelvis en N95 mask).

3. Om din mask har fästen som ska gå runt öronen, se till att de sitter säkert runt örat.

4. För munskyddet över din näsa och mun och se till att den sitter tätt.