Your cart
Fast Worldwide Shipping: 2-5 days. Deliver in 2-3 days locally in Sweden and 3-5 days Internationally

Ditt företags krisplan: Planera bakåt för framtiden

Ditt företags krisplan: Planera bakåt för framtiden

Uppskattningsvis 25% av alla företag öppnar inte igen efter en större kris. I genomsnitt 1 av 4 butiker i din stad kommer stängas.

Expandera det i global skala i spåret av en pandemi och det är katastrofalt.

Så hur stannar du i den 75: e högsta percentilen? Eller ännu bättre, hur kan vi göra för att alla fyra av fyra företag ska kunna fortsätta vara öppna?

Många webbplatser kommer att berätta för dig att det är avgörande att skapa en krisplan för ditt företag så att du ska lyckas i det fall en större asymmetrisk chock eller kris skulle uppkomma.

Men när vi just nu redan är mitt i ett pandemivirus är det ganska värdelöst att berätta hur man planerar framåt - särskilt för en aldrig tidigare skådad global hälsokris som ingen hade kunnat förutse.

Så vi har inget annat val än att resa oss från mitten av denna epidemi och göra lite bakåtkartläggning för att förbereda oss för framtiden ... låter lite sci-fi, men häng med nu.

Vi är redan mitt i smeten …

Vi är redan mitt i en pandemi. I Asien har det precis börjat en andra våg av COVID19, med en följdvågs-effekt till andra länder som fortfarande bara är i deras första våg och vars antal ökar konstant.

(Förresten, ”vågor” av viral pandemi indikeras med siffror: en våg definieras av en spik följt av en droppe, eller när ett konsekvent lågt antal fall (i enstaka siffror) finns. Vi har en bit att ta oss innan de 200 000 + -fallen över hela världen sjunker tillbaka till under 10 000 ..!)

Även om vi alltid vill ha en plan innan vi agerar. Men med tanke på omständigheterna är jag säker på att vi alla undrar vad vi kan göra NU.

Det finns mycket motstånd mot mask-krav från din genomsnittliga ”Corona-Karen”. (Du kan bevittna och dissekera några argument här.) Men när vi tittar närmare på siffrorna är det tydligt att även små vanor kan göra en värld av skillnad i hälsan i ett helt samhälle. Hela USA överträffade sin egen rekordmängd av nya infekterade fall mellan april och juni.

Vet du vad som hände annat mellan april och juni? Människor som förståeligt var upprörda av karantänen släppte på sin vakt och ignorerade försiktighets åtgärderna för social distansering och Personlig skyddsutrustning (PPE).

Så medan massorna villigt kastade sig in i armarna och blev utsatta för virala vektorer, står vi i MaskZ of Sweden bakom dig för att ta den sunda vägen. Du behöver inte hoppa på tåget och avfärda COVID-hotet som finns framför oss. Det är inte en social konstruktion. Det är på riktigt.

Det är också helt i vår makt - och i vårt bästa intresse - att skapa nya vägar för normalitet och möta hotet med lämpliga åtgärder.

Normalisera hälsosamma vanor nu.

Förändring behöver inte vara skrämmande. I själva verket är det bra att omfamna förändringen eftersom den är oundviklig. Vi känner oss ofta så överväldigade av de saker vi inte kan kontrollera. När sådant händer, kommer här är några goda råd: kontrollera de saker du kan.

Faktorer i vår kontroll inkluderar:

1. Minimera nära kontakt och hålla ett säkert avstånd

Viruset får dragkraft genom kontakt. Studier spårar virusets framfart genom kontaktspårning, detta innebär i huvudsak att vi, härrörande från en enda källa, har lyckats vidarebefordra viruset till varandra. Studier avslöjar också att vi är i största risk om vi är mindre än 6 meter från en smittbärare i mer än 30 minuter. Så vad betyder detta för din risk för infektion? Att följa det minimala sociala avståndet kommer att minska risken oerhört.

Om det innebär att upprätthålla en arbetsyta med en diameter på två meter eller att människor ska arbeta deltid hemifrån för produktivitetens skull, får det vara så. Vi måste bli kunniga och skapa lösningar på våra hinder. Det behöver inte vara en total förändring för våra liv och arbetsrutiner. Det är en anpassning till en ny tidsålder där hälso-försiktighet och säkerhet kommer vara viktigare.

2. Täck munnen

Lite etikett är en enkelhet, men vi försummar omedvetet denna vana då och då, särskilt om du har mycket att göra. Infektioner sprids mest genom hosta och nysningar när munnen inte är täckt, så kom ihåg att nysa i en näsduk eller din armbåge – eller bäst, i en mask! – mask är det mest grundläggande skyddet för förebyggande mot spridningen av bakterier. 

Plus, vem vill oavsiktligt spottas på? Normalisering av ansiktsmasker är inte ett tabu eller en kränkning av friheten. Det är en enkel täckning av munnen som tjänar ett större syfte: hindrar dig från att få i dig andras smitta genom munnen eller näsan. Därmed så skyddar du både dig själv men också förhindrar att du blir ännu en smittbärare som sprider smittan vidare till andra.

Så gör ansiktsmasker till en vana om du inte kan undvika att fysiskt gå till jobbet eller om du är orolig för dina anställda som måste arbeta i nära anslutning till varandra. Var en förebild på kontoret och använd mask! Det kommer inte bara att minska stigman kring det, du kommer också aktivt att skydda dig själv och andra mot onödig risk för infektion.

3. Och resten

Då återstår de uppenbara åtgärderna. Det är en enkel lösning att sätta upp skyltar på toaletterna som påminner anställda och kollegor att tvätta händerna med tvål flera gånger om dagen.

Och viktigast av allt, man ska normalisera hälsosamma vanor bör man inkludera att få god sömn, konsumera tillräckligt med vätskor och riklig kost, hålla oss aktiva samt hantera stress. Varför kan vi inte lägga till "utöva bakterieförebyggande åtgärder" i en sådan lista? Det är ett enkelt komplement till våra livsstilsval med långsiktiga fördelar.

Håll öppna kommunikationslinjer.

Det är bra att projicera nya vanor, men att se till att dina anställda vet och följer anledningen till förändringen är också viktigt. Så medan du genomför sanitetsmetoder och förvarar förpackningar med sanitetsprodukter i städskrubben, är det lika viktigt att dina anställda vet vad är fördelen för dem.

Att sätta upp något så enkelt som information på väggen med hälsouppdateringar kan göra stora skillnader i hur dina kollegor utbildas angående ditt företags hälsopraxis.

Eller att hållas uppdaterad och på rätt spår med varningsmeddelanden genom t.ex. en app är enkelt, exakt och eftersom det är via telefon garanteras att du sprider information korrekt.

Och inte minst kan du, som värd för ett öppet forum som hanteras av en av dina medarbetare ge dina anställda en plattform att ställa fler frågor och känna sig lugnare på arbetsplatsen tillsammans med dig.

Se tillbaka för att planera för framtiden.

Så det var bara rätt medel för att omedelbart ta itu med vår situation, NU.

Och NU när vi har dessa vanor under kontroll kan vi börja göra längre planer för framtiden.

Oavsett vilken region vi bor i, finns det massor av säkerhetsplaner för alla slags nödsituationer: orkaner, tornados, översvämningar och till och med för människor som är beväpnade.

COVID19 har varit unikt och är en inlärningskurva för oss alla. Det har inte funnits någon konkret plan för att förbereda sig för konsekvenserna av ett sådant smittsamt virus. Så när vi genomgår pandemin, kan vi lära oss mycket från den också, inklusive hur vi förbereder oss mot liknande situationer i framtiden.

Så vi måste titta bakåt för att planera framåt. Förvirrad? Oroa dig inte, vi kommer att ta fram några enkla punkter att gå igenom för att göra detta tydligare.

När vi nu ser framåt, låt oss tänka på de säkerhetsplaner vi kan ha på plats på jobbet och de mild ringsverktyg, både fysiska och mentala som vi borde ha redo.

Bunkra upp!

Det är alltid en bra idé att ha nöd resurser tillgängliga på arbetsplatsen. Vi har satt ihop ett litet verktygs-kit som du bör ha till hands för att säkerställa dina anställdas hälsa och ditt företags framtid. Att ha alla nödvändigheter som vårt allt-i-ett essentials-kit gör hälsosamma praxis lätta att genomföra. För att inte nämna att eftersom det allt-i-ett behöver du inte oroa dig för att du saknar någon nödvändig skyddsutrustning.

Det är inte lätt att övervaka hur ofta anställda vidrör ögon, näsa eller mun under dagen. Vi har en bra lösning för detta med vår Hand and Screen Spray som innehåller aktiva biopolymeringredienser som dödar över 99% av bakterier på dina händer och telefonskärmar! Ingen tvål eller alkohol behövs. Kolla in den här.

Sätt planer i verket

Det finns mycket vi kan lära oss av i det som pågår just nu. Sociala medier har spelat en stor roll för att informera oss om hälsosamma (och ohälsosamma) praxis. Det är smart att börja använda sociala medier till ditt företags fördel. Sociala medier skapar en enkel plattform för att skapa, dela och framföra hälsorekommendationer, information och uppdateringar. Inkludera användning av hashtags, emojis och grafik, så kan du vara säker på att öka din räckvidd och göra dina planer tydliga från start.

Workshops är användbara för att utbilda personal om ditt företags omgivningar, fysiska utrymme, byggkonstruktion, system och service. Alla dessa är en integrerad del av dina anställdas förståelse av arbetsstrukturen och utformningen under nödsituationer. Och när dessa planer är på plats, testa och öva dina krisplaner. En väl genomförd plan bygger på att den övas.

Hållas informerad

Nu när vi är i en position att planera för framtiden är det upp till dig att hålla dina arbetskamrater och anställda informerade! Vi har fått uppleva livet under en pandemi. Så håll en kriskommunikationsplan på plats när katastrofen slår till och du måste kommunicera hur ni ska gå till väga. Kom ihåg att i kristider är DU hjälpen tills hjälp anländer. Så att ha korrekt kommunikation och tillgång till produkter är avgörande för ditt företag att överleva en sådan kris.

Andra väsentligheter handlar om att kontrollera dina försäkringar för att säkerställa att du har tillräcklig täckning för oavsett vilken pandemi, epidemi eller katastrof du kan stöta på. Dina lokala tjänstemän kommer alltid att ha uppdateringar, så se till att uppdatera dig.

Du är nu redo att genomföra planer.

Så nästa gång (om det blir en nästa gång) du behöver implementera dina planer, vet du redan svaren och kan vidta omedelbar, planerad och kontrollerade åtgärder. I en kris är det du som folk vänder sig till för att få hjälp. 

Lyckligtvis är du utrustad med:

  • En plattform för att överföra och ta emot nöd varningar och varningar
  • En institutionaliserad kommunikationsplan
  • Lager av och tillgång till beredskaps produkter inkluderar ansikts beläggningar, desinfektionsmedel och karantänsplaner

Du känner nu till de åtgärder du kan vidta nu: bära masker, normalisera desinfektions rutiner och processer. Du kan vidta åtgärder för att förbereda dig för framtiden: ha rätt produkter och korrekt kommunikation på plats. 

Vad är kvar? Bara ditt initiativ och ditt val för att se till att allt är förberett och att du är beredd att hantera vad som helst som kommer din väg.

Alla rättigheter tillhör MaskZ of Sweden

x

Swedish
SV