Meet Mabel Lau

Utbrottet av SARS under 2003 gav en våg av förändringar i hela Asien och i förlängningen världen. Sedan dess fortsatte sanitetsmedvetenheten att öka och desinfektionsmedel blev en vanlighet i folks handväskor och fickor.

Människor utvecklade dessa små vanor för år sedan - och dessa små vanor har inte förändrats.

Om något, med början av COVID 19, har sådana hälsosamma vanor accelererat till besatthet. Det var inte länge sedan folk i världen bråkade i livsmedelsbutiker över toalettpapper!

Och det finns fortfarande ett behov av att skapa bättre vanor för hygien. 

Kalligrafikonstnären och vattensportsentusiasten Mabel Lau (mabellau-calligraphy.com) ...

Har svarat på våra frågor angående hennes egna vanor – några är nya, några har hon haft i åratal och några som har kommit av den senaste globala pandemin. I vårt samtal ger hon dig sin erfarenhet av krisen och tips om hur du bäst kan hantera den.

Hälsofaran skapad av föroreningar har varit en allmänt erkänd fråga från 2000-talet i Asien, en kontinent där ett stort antal människor kan vittna om en "delad sjukdom och en allergi" mot föroreningar. 

Att bära masker är och har varit ett vanligt motgift för att avhjälpa hosta, nysningar, väsande andning på grund av dålig luftkvalitet. Lau är en av de många drabbade av sådana allergier. "Jag nyser så mycket så jag bär alltid några masker med mig - det är en sådan omedelbar lättnad för näsan!"

Och att ständigt ha med sig våtservette är inte heller något hon tvekar på. Du kommer få leta länge för att hitta någon person i Lau's hemstad Hong Kong utan våtservetter eller handdesinfektion på sig. Det faktum att handdesinfektionsmedel har blivit ett globalt fenomen är ett framsteg för att bli renare generellt, med otrolig biopolymer baserad innovation som vår egen svensktillverkade Hand and Screen Pocket Spray.

I denna nya tid sp skulle vi alla må bättre av att följa i Mabel Laus fotspår ; att ha PPE på oss hela tiden och normalisera maskanvändande genererar omedelbar lättnad för näsor.

Att bära en mask sträcker sig längre än Lau personliga behov. Lau håller det goda för någonting större i åtanke också när det kommer till pandemitider: ”Jag distanserar mig fortfarande socialt ... Det är jobbigt ... Om jag blev sjuk så skulle jag återhämta mig för min egen skull, men [att socialt distansera mig själv] gör jag även för folk i min omgivning. ”

Du kan förmodligen vara känna dig med Lau om du nyligen har känt dig instängd under en karantän. 

"Social distansering är den största utmaningen eftersom jag är ganska utåtriktad, jag gillar att umgås med vänner och jag gör många aktiviteter.

Lyckligtvis, om du läser vår blogg förra veckan med Oliver Ma, skulle du notera att vara försiktig och ha rätt PPE gör det möjligt att umgås med dina närmaste vänner och familj även under rådande omständigheter. Att bära en mask när vi går ut är en liten handling av respekt och vänlighet gentemot våra medmänniskor. Omtanke för hela samhällen.

Men social distansering är inte ett alternativ för många vars arbete kräver såväl närvaro som kontakt på nära håll. 

Det är dessa fall som gör vår personliga skyddsutrustning allt viktigare. 

Maskz of Swedens egna FFP2 och FFP3 ansiktsmasker blockerar faktiskt spridningen av droppar och förhindrar dem från att infektera andra.

Trots detta väljer personer att befinna sig på allmänna, små ytor utan skyddsutrustning när maskbärande är så enkelt och effektivt. Detta har bara lett till en oroväckande exponering och spridning. Om vi tänker i förväg på de verkliga konsekvenserna av dessa medvetna val kommer liv att skonas. Vi måste hindra smittan. För vår egen och för andrs skull.

Lau höll med oss om detta och hennes dialog handlar om att komma tillbaka till grunderna. Det finns stora bidragsgivare till god hälsa som Mabel begränsar till sin topp 3-lista: rörelse, småätande och mentalitet.

"Jag gillar vattensporter. Jag kan inte göra dem nu, men jag försöker hålla mig aktiv. När jag inte rör mig försämras mitt humör. Jag blir riktigt trött. Jag går en promenad, även bara ut på parkeringen. Jag behöver inte gå långt. Bara jag fortsätter att röra mig ofta."

Karantän och isolering kunde inte heller hålla henne nere. ”När vi rör oss mindre, behöver vi inte lika mycket vatten, men vi måste hålla oss friska och dricka mycket vatten. Träna och att dricka vatten är de mest grundläggande saker vi kan göra för att hålla oss friska. Jag tycker att vi bör ta hand om vår egen personliga hälsa först.

Och precis som Lau har pratat om, om och om igen, är och borde personlig hälsa vara vårt huvudfokus i detta nya normalläge”: "Bortsett från fysiska rutiner, måste vi ta hand om vår mentala hälsa.

Innan Lau kunde vända sig till utomhussport för att dekomprimera, nu måste hon vända sig till nya avstressningstekniker hemma. ”Jag mediterar mer. Jag bäddar in meditationstekniker i mina kalligrafiprojekt. Det säkerställer ett bra mentalt tillstånd.

Det verkar som Lau har hittat nyckeln till vår nouveau-existens under karantän. I tider som dessa när vi måste hantera så mycket är det nödvändigt att "ta hand om din personliga hälsa först innan du hanterar externa saker".

Mabel Lau avslutade vårt samtal med några avslutande ord. ”Mitt råd till mina följare: snälla bär masker. Det är det mest grundläggande du kan göra. Du skyddar inte bara dig själv, du skyddar också andra människor. Vi vet inte [tillräckligt om spridningen av] COVID19. Maskering är något så grundläggande och något du kan göra. Snälla gör det bara. Du har inget att förlora om du bär en mask.

Det är varför MaskZ of Sweden arbetar med masksäkerhet främjar dess lätthet och tillgänglighet. 

Det är något så enkelt att alla kan göra det.

Mabel och MaskZ of Sweden återgår till grunderna med mentaliteten att maskssäkerhet är det minsta vi kan göra för att skydda vår hälsa.

Är du inte övertygad ännu? Ta vår stilquiz för att hitta din perfekta mask-matchning.

Alla rättigheter tillhör MaskZ of Sweden