Gear Up for Safe Travels!

Den långvariga effekten på reseindustrin efter coronautbrottet är tydlig: bättre reseförsäkringar, högre biljettpriser och slutet för många operatörer. Men när reslusten är för stark, så kommer här lite tips på vad du ska tänka på.

Vilken typ av mask behöver du på resan?

Ansiktsmasker behövs under hela flygningen och den bör ha minst två skyddande lager. Det finns inget tvång för användningen av handskar och ansiktsvisir, men byt handskar så ofta du kan och använd ett ansiktsvisir som inte immar igen.

H3: Allt du behöver veta om tester
Antikropp – och RT-PCR-tester, vad är skillnaden? RT-PCR upptäcker en coronasmitta på förhand, och är både korrekt och effektiv. Antikroppstestet mäter antalet antikroppar en sedan tidigare smittad person eller en återhämtande person har i kroppen.

Din nästa destination

Så vart kan du resa i tider som dessa? Här är tre destinationer som inte kräver obligatorisk karantän vid inresa:

  1. Maldiverna. Vid inresa så utfärdas ett 30-dagars turistvisum, samt att en hälsodeklaration måste fyllas i.

  2. Mexiko. Även om karantän inte är obligatoriskt så kräver regeringen fortfarande att du håller social distans till andra.

  3. Bahamas. Resenärer som inte har varit smitt av COVID-19 är välkomna. Ett ”Travel Health Visa” måste ansökas på förhand här.

Din nya resechecklista

Så destinationen är bestämd, solkrämen är redo och ansiktsmasken ligger i sitt fodral. Men glöm inte:

  • Vattenflaska

  • Tvål

  • Sjukförsäkring

  • Tålamod. Allting kommer att bli bra – det har bara blivit en liten försening

Ja, saker har blivit lite svårare men MaskZ of Sweden har din rygg. Våra masker är enkla att använda, ger maximalt skydd samtidigt som du ser häftig ut. Glöm inte att kolla in våra resekits där du har allting du behöver för en enkel, bekväm och säker resa.