Your cart
Fast Worldwide Shipping: 2-5 days. Deliver in 2-3 days locally in Sweden and 3-5 days Internationally

Visir för ansiktsskydd - skydd mot luftburna luftinfektioner

Visir för ansiktsskydd - skydd mot luftburna luftinfektioner

Visir för ansiktsskydd - skyddar mot luftburna infektioner då alla riskerar att bli smittade av covid-19, så har det blivit en viktigare detalj för att reducera smittorisken.

Visir för ansiktsskydd - skyddar mot luftburna infektioner 

Covid-19 är ett virus som smittar främst mellan en sjuk persons virus som förs vidare genom tal, nysningar och hostningar. Världshälsoorganisationen menar att näsan, munnen och ögonen är de första smittokanalerna. Därför ska man skydda ansiktet med en ansiktsmask när man lämnar hemmet. Såväl användningen av skyddsvisir som vi ska prata mer om i den här artikeln.

Vad är ett skyddsvisir? Det är en plastsköld med en beläggning som gör att det inte immar igen och fungerar som skydd från vätskor som kom in genom munnen eller näsan. Det förhindrar också att man tar sig i ansiktet och därmed minimerar risken att smittas.

Vem ska bära visir? Vem som helst kan använda den och det finns inga begränsningar, oavsett användningsområden. T.om. barn kan använda visiret för att minimera att smittas av covid-19. Det är också rekommenderat att personer med astma använder den. Observera att den dock är gjord för att användas under vissa omständigheter.

När ska man använda visir? Det är rekommenderat att använda det när man inte kan bibehålla en distans på 1,5 meter mellan människor. T.ex. i kollektivtrafiken då det är mycket folk på en liten yta.

På jobbet

Beroende på ditt jobb så behöver det inte vara obligatoriskt. T.ex. doktorer och sköterskor måste använda dem i sitt dagliga arbete då de kan hantera patienter med infektioner.

På resande fot

Om du ska ut och flyga, så är användningen av visir inte obligatoriskt. Men vi rekommenderar detta ändå då du sitter i en stängd miljö, omgiven av människor där det är svårt att hålla avstånd. Användningen av visir tillsammans med mask reducerar risken att smittas.

Du behöver inte använda det hemma om inte en familjemedlem är sjuk. Iså fall så måste alla säkerhetsåtgärder vidtas.

Kan jag ersätta ansiktsmask med visir? Nej, för det ger inte samma form av skydd som en mask gör. Kom ihåg att visir är öppna på sidorna för att tillåta att luft kan strömma igenom. Den luften kan därför innehålla virus som kommer från en sjuk person.

Kan visiret skydda andra från dina bakterier?

Det finns inga studier som tyder på detta. Därför kan den skydda dig från virus, bakterier och baciller som kommer utifrån. Coronaviruset har en förmåga att sprida sig genom droppar inom en radie på 1,5 meter så därav rekommendationen att hålla avstånd. Visiret skyddar från virus som kommer från närmre håll innan de faller till marken.

Hur du använder visir på bästa sätt Ansiktsvisir är korrekt använd när visirbandet är placerat på den övre delen av pannan och ansiktet täcks till fullo.

Hur vet jag att visiret sitter korrekt?

Den måste sitta säkert på huvudet, vara rak och fast. Plasten ska också täcka ansiktets utsida: ögon, näsa och mun.

Hur använder man visir med huva? Ansiktsvisir som Maskz of Sweden erbjuder dig möjligheten att använda luva, så länge den inte blockerar din syn och känns bekväm. Vi rekommenderar att du använder en luva vars storlek är kompatibel med visiret.

Hur använder man visir ombord på ett flygplan? Du måste försäkra dig att visiret är rent och täcker ditt ansikte, särskilt ögon, näsa och mun. Vidrör inte insidan och tvätta händerna innan hantering. Du ska också använda ett visir av kirurgisk kvalitet eller en FFP2-mask tillsammans med visiret.

Noggrann rengöring är mycket viktigt för att hålla visiret rent då det annars riskerar att förlora sin skyddande effekt och du riskerar att smittas av virus.

När ska den rengöras? Före och efter varje användning. Särskilt när du kommer hem, då den måste rengöras extra noga.

Hur ska den rengöras? Hemma kan du rengöra den med tvål och vatten, skölj noga för att få bort tvålrester. Gnugga försiktigt på visiret för att beläggningen som skyddar mot imma inte förstörs - använd inte alkohol då detta kan förstöra den. Utanför hemmet, så kan du använda alkoholfria tvättlappar för att rengöra visiret.

Gör ett visir så att jag inte smittas av coronaviruset? Nej. Däremot minskar det risken att du gör det.

Varför använder min frisör ett visir? Frisörer måste, av arbetets natur, jobba på kort avstånd mellan sig själv och kunden och de främsta smittokanalerna (mun, näsa och ögon) vilket gör det till ett riskfyllt jobb. Plus att visiret förhindrar att kundens hår fastnar i masken, vilket ger en extra trygghet.

Inkluderar masktvånget ansiktsvisir? Nej. I dagsläget finns inget tvång att använda vsir, men Europeiska unionen erkänner det som en del av sitt personliga skydd. Det är endast sjukhuspersonal som är tvungna att använda dem för att inte riskera att smittas.

Finns det barnstorlekar? Ja. Visiren är anpassade till olika storlekar vilket gör att även barn kan använda dem för skydd. Maskz of Sweden erbjuder ett stort sortiment av visir för barn med olika motiv från tecknade serier.

Går ett visir att återanvända? Ja, så länge det rengörs noga före och efter varje användning.

x

Swedish
SV