Your cart
Fast Worldwide Shipping: 2-5 days. Deliver in 2-3 days locally in Sweden and 3-5 days Internationally

Allt om ny maskreglering i Sverige!

Allt om ny maskreglering i Sverige!

Ända sedan Covid-19 lamslog världen i mars 2020, så har världens länder tagit sig an många olika sätt att bekämpa viruset. Social distansering, reseförbud och restriktioner har introducerats i olika varianter och det kan vara svårt att hålla koll på exakt vad som gäller. Och medan många regeringar valde att stänga ner sitt respektive land, så gjorde Sverige nästan det direkt motsatta. Men nu kan det komma att ändras.

Ända tills nu så har inte svensk lagstiftning varit kompatibel med pandemins effekter vilket har omöjliggjort en nedstängning vilket har gjort att endast rekommendationer varit alternativet. Men från den 10 januari 2021 till slutet av september så kommer den nya pandemilagen att träda i kraft. Det gör det möjligt för regeringen att stänga ner verksamheter som köpcentrum, privata tillställningar eller införa masktvång i kollektivtrafiken för att bromsa smittan. Personer som inte följer dessa regler kan komma att straffas med böter.

Maskfrågan kommer dock än så länge att vara en rekommendation och det rekommenderas att den används i rusningstrafik (7.00-9.00, 16.00-18.00) och det är respektive trafikbolags ansvar att det finns masker för utdelning. Så om det är möjligt: res utanför rusningstrafik, håll avstånd och välj en skyddande mask som skyddar dig när du måste resa. Och vi vet att det kan vara svårt att välja den bästa masken så därför har vi gjort en toppguide till den bästa masken som går igenom allt du behöver veta. Och som vanligt, håll avstånd och tvätta händerna noga när du handskas med masken.

Vi på MaskZ of Sweden har ett brett utbud av masker. De bästa föreslagna maskerna är antivirala och FFP2-masker för daglig användning. För individer som faller i högre riskgrupp och äldre föreslås FFP3-masker.

x

Swedish
SV